Frankopani posjetili Kudin most na Krupi

0

Vikend subota i nedjelja 17.i 18.02.2024.planinari Frankopana posjetili su Nacionalni park “Plitvička jezera” najstariji i najveći hrvatski Nacionalni park, te nakon toga uputili se prema Biogradu na Moru, i usput posjetili Kudin most. Prema legendi most je sagradio mladić Kude koji se zaljubio u djevojku koja je živjela s druge strane rijeke Krupe. Most je suhozid od 12 lukova, a sagrađen je još prije 200 godina.

Noćenje kod prijateljskog planinarskog društva PD “Belveder” u Biogradu, te turistički obilazak grada i polazak prema Svetom Roku na misu za pokojnog Damira Tomljanovića – Gavrana. Gavran je bio hrvatski redarstvenik, branitelj, zapovjednik satnije koji je stradao na Tulovim Gredama 17.02.2024. Pohod su organizirale Udruge Specijalne policije i Hrvatsko planinarsko društvo “Gora” iz Zagreba, a stazom od prijevoja Alan Majstorskom cestom do Tulovih Greda odali smo počast stradalom Gavranu.

Frankopani su se vratili svojim domovima kasno u noć, i već dogovarali iduće izlete. Svi koji se žele pridružiti izletima Frankopana mogu se javiti na broj 099/516-1427 predsjednici društva, ili porukom na profil ili stranicu društva.