Građani dragovoljno predali oružje i minsko-eksplozivna sredstva

0

Foto: MUP

Aktivnim i odgovornim sudjelovanjem u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“, zajedno s policijom štitite sebe i svoje najdraže!

Jučer, 4. travnja dvojica građanina izvijestili su vukovarsko-srijemsku policiju o svojoj namjeri dragovoljne predaje oružja i ubojitih sredstava, dok je treći izvijestio o pronalasku ubojitog sredstva u niskom raslinju na obali pored korita rijeke Stara Vuka u šumi Adica u Vukovaru.

Prilikom postupanja po ovim dojavama, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je od prvog građanina preuzeo jednu pušku, tzv. „tanđaru“, od drugog građanina ukupno 872 komada streljiva različitog kalibra i 16 spremnika za automatsku pušku, dok je na mjestu pronalaska u Vukovaru izuzeo jednu ručnu bombu.

Oružje i minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Ovom prilikom podsjećamo građane da je MUP-ova akcija dobrovoljne predaje ilegalnog oružja pod nazivom „ Manje oružja, manje tragedije “ i dalje u tijeku. Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana propisuje da je dobrovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dobrovoljno preda oružje i eksplozivne tvari neće voditi prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192, nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasnu napravu. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zajamčena.

Zahvaljujemo svim građanima koji su prepoznali važnost ove akcije i vratili oružje, a građani koji pronalazak mina odmah prijave policiji, a svi ostali građani su pozvani da slijede njihov primjer, kako bi osigurali sigurniju i sretniju budućnost.