Gradnjom obilaznice Apševaca i Lipovca kreće izgradnja prve faze izgradnje Srijemske granične transferzale

0

Na Principovcu u Iloku održana je početna konferencija projekta „Izgradnja obilaznice Apševaca i Lipovca“ za koji je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan u ožujku 2021., a ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 106.069.667,20 kuna.


Riječ je o projektu Hrvatskih cesta koji predstavlja prvu od preostale tri faze projekta izgradnje Srijemske granične transverzale, a uključuje izgradnju prometnice kojom će se zaobići dionica državne ceste D57 kroz naselja Apševci i Lipovac, ukupne duljine četiri kilometra.

“Cijela transverzala projekt je vrijedan oko milijardu kuna, duljine je 40 kilometara, a sredstva će se tražiti u i okviru sljedeće financijske perspektive i nove omotnice kako bi se napravio taj vrlo važan projekt spajanja Iloka na autocestu”, poručio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.


Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić rekao je da su županijske vlasti zainteresirane za razvoj prometne infrastrukture na području županije kao preduvjeta razvoja gospodarstva, a posebice za projekt proširenja vukovarske luke i završetak obnove pruge Vinkovci-Okučani.

“Najvažniji su nam strateški projekti koji će osigurati gospodarski i demografski razvoj našega kraja. Među njima su proširenje Luke Vukovar, pruga Vinkovci-Okučani, cesta Tovarnik-Vinkovci gdje imamo niz problema, pruga Vukovar-Vinkovci. Sve to donosi nam bolju perspektivu, zapošljavanje ljudi, veću potrošnju, a samim time i bolji i kvalitetniji život”, kazao je župan Dekanić.


Izvor: Press032.com