Gradska udruga umirovljenika Vinkovci: Milijun kuna za projekt Aktivni u starosti

0

Gradska udruga umirovljenika grada Vinkovaca danas je u Svečanoj dvorani Našice potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za provedbu projekta „Aktivni u starosti“.

Gradska udruga umirovljenika grada Vinkovaca s partnerima, udrugom Vinkovački plivački klub, udrugom Mladež Vinkovaca XO i Gradom Vinkovcima,
projekt je prijavila na Javni poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.025.236,60 kuna. Trajanja projekta je 24 mjeseca.
Projekt „Aktivni u starosti“ doprinijet će jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika kroz razne aktivnosti.

Projektnom će biti obuhvaćeno 250 umirovljenika kojima će biti omogućeno uključivanje i sudjelovanje u što većem broju aktivnosti.
Osim što će se ovim projektom riješiti značajan problem Gradske udruge umirovljenika grada Vinkovaca, a to je osiguranje poludnevnog boravka za članove udruge, kroz projekt će se na 24 mjeseca zaposliti dodatne tri osobe.
Grad Vinkovci već duži niz godina aktivno podupire rad navedenih udruga, a isto će nastaviti i pružanjem svoje stručne i savjetodavne podrške u provedbi projekta „Aktivni u starosti“ kroz Agenciju za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA, koja je ujedno i pripremila projektnu prijavu.