Gradsko društvo CK Vinkovci dodijelio zahvalnice i priznanja HCK darovateljicama i darovateljima krvi.

0
263
ZAHVALNICE NAJHUMANIJIMA MEĐU NAMA

U povodu Dana dragovoljnih darovatelja krvi – 25. listopada, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci organiziralo je sinoć u Hotelu „Admiral“ svečanu dodjelu zahvalnica i znakova priznanja Hrvatskog Crvenog križa darovateljicama i darovateljima krvi.

Godišnji plan GDCK Vinkovci je prikupiti 1.920 doza krvi. U 2020. godini prikupljeno je 2.110 doza (110 % od plana), a od 01.01. do 19.10.2021. već su prikupljene 1.923 doze krvi, što je pouzdan znak da će unatoč ograničenjima koja nam nameće pandemija koronavirusa i ove godine plan prikupljanja krvi biti značajno nadmašen. Posebnu vrijednost predstavlja podatak da je u 2020. bilo 287 darovatelja koji su prvi puta dali krv (13,88 % od ukupnog broja), a do sada u 2021. ih je već 267. Ako znamo da je prosjek novih darovatelja krvi za cijelu Hrvatsku 7% od ukupnog broja, dvostruko veći postotak novih darovatelja na području Crvenog križa Vinkovci nas čini iznimno ponosnima.

Želeći zahvaliti svima – i starim i novim – darovateljicama i darovateljima krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci je sinoć organiziralo svečanu podjelu zahvalnica i značaka Hrvatskog Crvenog križa za 5, 10, 20 i 25 puta darovanu krv (žene), odnosno 10, 20, 30 i 40 puta darovanu krv (muškarci).
Riječima zahvalnosti za iskazanu plemenitost i humanost darovateljicama i darovateljima krvi su se obratili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa doc.dr.sc. Dražen Švagelj, koji su najhumanijima među nama uručili zaslužena priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

Za dobro raspoloženje pobrinula se renomirana Muška pjevačka grupa “Lipa” iz Vinkovaca.