Grubim kršenjem prometnih propisa ugrozili pješake, dva su vozača nakon prometne pobjegla s mjesta događaja.

0
80

Foto: Ilustracija

Poštujte prometne propise i čuvajte svoj život, te živote drugih u prometu!

U posljednja 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći u Vukovaru sudjelovala su dva osobna automobila te je nastupila samo materijalna šteta, dok su u tri prometne nesreće vozači osobnih automobila kršenjem prometnih propisa ugrozili pješake, a dva su vozača nakon prometne nesreće i pobjegla s mjesta događaja.

Tako je oko 11,35 sati, u Ulici Petra Preradovića u Vinkovcima, mjesto događaja prometne nesreće napustio 65-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, nakon što je prilikom vožnje unatrag i udesno udario u tijelo 18-godišnjakinje koja se kretala zelenom površinom. Pješakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u OŽB Vinkovci gdje su joj utvrđene lakše ozljede. Vozač je zaustavljen te je utvrđeno kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu (1,24 g/kg) radi čega je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog počinjenog prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću, policija će protiv vozača nadležnom sudu podnijeti prekršajni nalog.

Zbog bijega s mjesta prometne nesreće, policija traga za nepoznatim vozačem koji se gotovo u isto vrijeme, u 11,40 sati, u Ulici Hansa Dietricha Genschera u Vinkovcima, udaljio nakon što je vozilom udario u bicikl kojeg je 24-godišnjakinja gurala na pješačkom prijelazu. Pješakinja u ovom slučaju nije zadobila ozljede.

No, tu sreću nije imala 44-godišnjakinja, na koju je oko 15 sati, prilikom prelaska obilježenog pješačkog prijelaza u Ulici dr. Franje Tuđmana u Vukovaru, naletio automobil vukovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak. Uslijed udara automobila i pada na kolnik, 44-godišnjakinja je zadobila teške ozljede opasne po život. Protiv vozača policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

PU vukovarsko-srijemska sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu.