Pokušao ući u Hrvatsku s krivotvorenom ispravom

0
132

Foto: Ilustracija

Protiv putnika koji je prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Bajakovo predočio putnu ispravu s otisnutim krivotvorenim graničnim štambiljem i krivotvorenu potražnu dozvolu boravka podnesena je kaznena prijava te mu je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku.

U ponedjeljak, 27. veljače u 23,50 na graničnom prijelazu Bajakovo prilikom ulazne granične kontrole 21-godišnji državljanin Kosova je predočio putnu ispravu Kosova i dozvolu boravka Njemačke.

Kontrolom isprava policijski su službenici utvrdili osnovanu sumnju da je granični štambilj otisnut u putnu ispravu krivotvoren, dok dozvolu boravka koju je pokazao nije izdalo ovlašteno tijelo te je za njom u Schengenskom informacijskom sustavu (SIS) raspisana objava radi oduzimanja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ 21-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo podnošenjem kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeniku je odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku jer ne ispunjava uvjete za ulazak propisane Zakonikom o schengenskim granicama te je vraćen u Srbiju.