Hrvatska ne smije biti zadnja u skupini Lige nacija

0

HRVATSKA je otvorila ovosezonsku Ligu nacija teškim domaćim porazom protiv Austrije (0:3). S obzirom na to da su Danci svladali Francuze u gostima, momčadi Zlatka Dalića predstoji vrlo težak ispit gdje će u dvije utakmice unutar lipanjskog ciklusa morati uzeti bodove protiv svjetskog prvaka kako bi izbjegla debakl.

Iako se često govori kako je Liga nacija nebitno natjecanje, a to često govore i najveće zvijezde svjetskog nogometa, istina je bitno drugačija. Osim atmosfere i novca, plasman u Ligi nacija itekako je bitan zbog određivanja koeficijenata prema kojim će se raditi ždrijeb za naredne kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Hrvatska iz te pozicije ne stoji dobro. Profesor Tomislav Globan je na svojem Twitteru objavio kako danas izgledaju jakosni šeširi. Ako želi biti u prvom jakosnom šeširu, Hrvatska mora biti barem treća reprezentacija skupine u Ligi nacija, pri čemu ne smije biti najslabija treća reprezentacija u ligi A.

Osim što bi ispala u drugi rang Lige nacija, Hrvatska bi si zadnjim mjestom u skupini bitno zakomplicirala i pokušaj plasmana na Euro. U tom slučaju bi mogla izvući najjače reprezentacije svijeta, poput Engleske, Francuske, Belgije, Španjolske, Portugala i Njemačke.

Izvor: index hr