Nedjelja, 22 svibnja, 2022
18 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaIZ ZRAČNE LUKE OSIJEK CJELOGODIŠNJA LINIJA ZA MÜNCHEN

IZ ZRAČNE LUKE OSIJEK CJELOGODIŠNJA LINIJA ZA MÜNCHEN

Od ponedjeljka dva puta tjedno tijekom cijele ove godine iz osječke Zračne luke lete zrakoplovi Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala na međunarodnoj liniji München – Osijek. Riječ je o liniji koju je domaća aviokompanija prvi put u svojoj povijesti uspostavila u studenom prošle godine s trajanjem do 14. siječnja ove godine, a na inicijativu Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, njihovih turističkih zajednica i Zračne luke Osijek.

Kako navode iz Croatia Airlinesa, zahvaljujući izvrsnoj suradnji svih sudionika u ovom projektu, ostvarenim rezultatima te kvalitetnoj tržišnoj potražnji za letovima otvoren je prostor za unapređivanje linije, te je dogovoreno da linija postane cjelogodišnja.

“Ovim zajedničkim projektom kreirana je nova i kvalitetna usluga, koja pruža izravnu zračnu povezanost istoka Hrvatske s inozemstvom, a putnicima na ovoj liniji pružaju se i mogućnosti priključnih letova iz Münchena u odredišta diljem svijeta”, priopćili su iz nacionalne zrakoplovne tvrtke.

Također su naglasili da je uvođenje cjelogodišnje linije Osijek – München sastavni dio ovogodišnjeg reda letenja Croatia Airlinesa u sklopu kojeg tvrtka planira izravno povezivati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, a pritom će zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika ukupno letjeti na 41 međunarodnoj liniji.

“Važno je da smo uspjeli dogovoriti da ta linija postane cjelogodišnja i da se od ponedjeljka nastavlja operacija svakog ponedjeljka i petka”, kazao je za Glas Slavonije direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos. Za osječku Zračnu luku, dodaje, mnogo znači da ima međunarodnu vezu s jednim velikim “hubom” gdje smo de facto povezani s cijelom Europom, pa i šire.

  • Nama je to definitivno prozor u svijet i dolazno i odlazno. Nastavljamo i dalje raditi na drugim međunarodnim linijama. U ova neizvjesna vremena i neizvjesnu turističku sezonu još nemamo potvrđenu ni jednu drugu destinaciju, ali intenzivno radimo s nadom da ćemo, ako ne ove, onda iduće godine imati još međunarodnih linija – poručio je Kos.

U suradnji s resornim ministarstvom u pripremi je i projekt koji uključuje proširenje i modernizaciju infrastrukture i svih pratećih sadržaja zgrade putničkog terminala, a u pripremi je i projektna dokumentacija za proširenje Zračne luke Osijek kako bi u budućnosti bila spremna za prihvat zrakoplova veće kategorije.

Karta po promotivnoj cijeni od 129 eura

Uspostavom cjelogodišnje direktne zračne linije Osijeka i Münchena putnicima su dostupne povratne zrakoplovne karte po promotivnoj cijeni već od 129 eura. “Imamo dogovor s Croatia Airlinesom da će prvi kontingent karata u pojedinom letu ići po cijeni od 129 eura, a onda imaju pravo, kako popunjenost kabine raste, povećavati cijenu, no to je politika same kompanije”, pojašnjava direktor Zračne luke Osijek. Cijena se odnosi na kupnju karata preko web-stranice www.croatiaairlines.com, a za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke dodatno se naplaćuje naknada za izdavanje karte. Putnici iz Osijeka tako će cijele godine imati osigurane letove u važno europsko prometno čvorište, preko kojeg mogu putovati diljem svijeta.

Izvor: glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije