IZ ZRAČNE LUKE OSIJEK CJELOGODIŠNJA LINIJA ZA MÜNCHEN

0

Od ponedjeljka dva puta tjedno tijekom cijele ove godine iz osječke Zračne luke lete zrakoplovi Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 kapaciteta 76 sjedala na međunarodnoj liniji München – Osijek. Riječ je o liniji koju je domaća aviokompanija prvi put u svojoj povijesti uspostavila u studenom prošle godine s trajanjem do 14. siječnja ove godine, a na inicijativu Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, njihovih turističkih zajednica i Zračne luke Osijek.

Kako navode iz Croatia Airlinesa, zahvaljujući izvrsnoj suradnji svih sudionika u ovom projektu, ostvarenim rezultatima te kvalitetnoj tržišnoj potražnji za letovima otvoren je prostor za unapređivanje linije, te je dogovoreno da linija postane cjelogodišnja.

“Ovim zajedničkim projektom kreirana je nova i kvalitetna usluga, koja pruža izravnu zračnu povezanost istoka Hrvatske s inozemstvom, a putnicima na ovoj liniji pružaju se i mogućnosti priključnih letova iz Münchena u odredišta diljem svijeta”, priopćili su iz nacionalne zrakoplovne tvrtke.

Također su naglasili da je uvođenje cjelogodišnje linije Osijek – München sastavni dio ovogodišnjeg reda letenja Croatia Airlinesa u sklopu kojeg tvrtka planira izravno povezivati Hrvatsku i 21 međunarodno odredište, a pritom će zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika ukupno letjeti na 41 međunarodnoj liniji.

“Važno je da smo uspjeli dogovoriti da ta linija postane cjelogodišnja i da se od ponedjeljka nastavlja operacija svakog ponedjeljka i petka”, kazao je za Glas Slavonije direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos. Za osječku Zračnu luku, dodaje, mnogo znači da ima međunarodnu vezu s jednim velikim “hubom” gdje smo de facto povezani s cijelom Europom, pa i šire.

  • Nama je to definitivno prozor u svijet i dolazno i odlazno. Nastavljamo i dalje raditi na drugim međunarodnim linijama. U ova neizvjesna vremena i neizvjesnu turističku sezonu još nemamo potvrđenu ni jednu drugu destinaciju, ali intenzivno radimo s nadom da ćemo, ako ne ove, onda iduće godine imati još međunarodnih linija – poručio je Kos.

U suradnji s resornim ministarstvom u pripremi je i projekt koji uključuje proširenje i modernizaciju infrastrukture i svih pratećih sadržaja zgrade putničkog terminala, a u pripremi je i projektna dokumentacija za proširenje Zračne luke Osijek kako bi u budućnosti bila spremna za prihvat zrakoplova veće kategorije.

Karta po promotivnoj cijeni od 129 eura

Uspostavom cjelogodišnje direktne zračne linije Osijeka i Münchena putnicima su dostupne povratne zrakoplovne karte po promotivnoj cijeni već od 129 eura. “Imamo dogovor s Croatia Airlinesom da će prvi kontingent karata u pojedinom letu ići po cijeni od 129 eura, a onda imaju pravo, kako popunjenost kabine raste, povećavati cijenu, no to je politika same kompanije”, pojašnjava direktor Zračne luke Osijek. Cijena se odnosi na kupnju karata preko web-stranice www.croatiaairlines.com, a za kupnju na drugim prodajnim mjestima tvrtke dodatno se naplaćuje naknada za izdavanje karte. Putnici iz Osijeka tako će cijele godine imati osigurane letove u važno europsko prometno čvorište, preko kojeg mogu putovati diljem svijeta.

Izvor: glas slavonije hr