Izgradnja novog vrtića “Mali princ” ide svojim tokom i već poprima svoj budući izgled

0

Da se prisjetimo potpisivanjem ugovora s izvođačem radova bilo je 01.03.2024 i tada su ispunjeni su svi potrebni preduvjeti i uskoro se krenulo s izgradnjom “Malog princa”, prvog novog vrtića koji će u gradu na Bosutu biti izgrađen nakon više od 40 godina, a s kojim će  Vinkovci dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta.

Kako je rekao gradonačelnik Ivan Bosančić, da je ovo još jedan u nizu generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima i djeci koja će uskoro na raspolaganju imati novo prekrasno mjesto za učenje, igru i odrastanje u najboljim uvjetima.

Mali princ će biti moderan objekt, izgrađen i opremljen po najvišim standardima te, što je također vrlo važno, posao izvođenja radova i nadzora dobile su vinkovačke tvrtke.

Polaganjem vremenske kapsule u temelje, mališani Dječjeg vrtića Lenije 26.03.2024 su obilježili početak gradnje Malog princa, novog i modernog objekta na koji su  Vinkovci čekali dugih 40 godina.

Danas smo obišli gradilište:

Lijepe vijesti dolaze s gradilišta u Kranjčevićevoj ulici, uz OŠ Ivana Mažuranića već su vidljivi temelji i sama konstrukcija budućeg novoga područnog dječjeg vrtića „Mali princ“. Radovi na izgradnji vrtića teku prema planu te bi dječji smijeh i žamor s ovog mjesta trebao odjekivati od ožujka sljedeće godine.

Prisjetimo se:

Projekt „Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića „Mali princ” s kuhinjom u gradu Vinkovci” ukupne je vrijednosti preko 2.995.000,00 eura od čega su bespovratna sredstva 1.815.648,02 eura.

Financiran je putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, izvođač radova je tvrtka Zuki d.o.o. iz Vinkovaca, poslove nadzora gradnje obavljat će tvrtka CPM ING d.o.o., također sa sjedištem u  Vinkovcima.

Sam objekt površine je 1.831 m2, predviđen je za smještaj 176 mališana, imat će kuhinju i sedam dnevnih boravaka za vrtićku djecu te tri dnevna boravka za jasličku djecu, a prilikom projektiranja posebno se vodilo računa o najvažnijim aktualnim standardima u građenju.