Započela izgradnja novog vrtića Mali princ

0

Polaganjem vremenske kapsule u temelje, mališani Dječjeg vrtića Lenije danas su obilježili početak gradnje Malog princa, novog i modernog objekta na koji su Vinkovci čekali dugih 40 godina. Još jedan u nizu je to, kaže gradonačelnik Ivan Bosančić, generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima i djeci čiji će smijeh i žamor s ovog mjesta odjekivati nagodinu u ovo vrijeme.

Crteži i pisma posvećeni novom vrtiću danas su zakopani duboko u zemlju i zajedno s vinkovačkim mališanima odbrojavat će dane do ožujka 2025. godine kada bi Mali princ trebao otvoriti svoja vrata. Marko, Noemi i Klara već znaju kako će to biti jedno prekrasno mjesto za učenje, igru i odrastanje u najboljim uvjetima. „Htjeli bi da ima bazen, penjalicu i klackalicu i da to sve bude u crvenoj, bijeloj, plavoj i ljubičastoj boji. Želimo da u našem novom vrtiću sva djeca uživaju”, složni su naši mali sugovornici koji su danima vrijedno radili kako bi kapsula bila spremna za današnje polaganje piše novosti hr.

Kako je ponosno istaknuo gradonačelnik Ivan Bosančić, predivan je prizor vidjeti početak gradnje objekta velikog impozantnih 1800 kvadrata u kojemu će svoje mjesto pronaći 176 djece – 140 vrtićke i 36 jasličke dobi u 10 odgojnih skupina. Uz dogradnju još dva postojeća vrtićka objekta, Vinkovci će dobiti 270 dodatnih vrtićkih mjesta.

„Naši projekti koji uključuju izgradnju dvije nove škole, jednog dječjeg vrtića te proširenje dva postojeća, Naša radost i Stribor, ogroman su iskorak u investiranju u infrastrukturu obrazovanja. Drago mi je što smo danas ovdje i što ćemo već za godinu dana s ovoga mjesta slušati dječji žamor i smijeh, zadovoljne tete i roditelje koji će svoju djecu dovoditi u novi vrtić”, poručio je Bosančić.