IZLET PD FRANKOPAN U ZAGORJE

0

FRANKOPANI U ZAGORJU

Frankopani ni ovaj vikend nisu mirovali. Nekoliko članova sudjelovalo je u manifestaciji Papučki jaglaci, u nejelju 20 ožujka, a nekoliko članova se u petak 18. ožujka, poslijepodne, uputilo put Zagorja, na Ivančicu i Ravnu goru.
Put do planinarskog doma Pasarićeva kuća, koji se nalazi pod samim vrhom Ivančice, počinje iz Ivanečkog naselja Prigorec. Kako smo doznali, stanovnici Ivanca vole svoj grad zvati “planinarskim gradom”.
Subotu, 20.ožujka, su Frankopani hodali vrhove Ivančice (1060 m), Belige (974m), Oštrcgrada (764m) i Čeva  (562 m). Također su posjetili i dvorac u renoviranju Bela, nekada templarski grad.

Za nedjelju, 20. ožujka,  izabrali su odlazak do Trakošćana, pored srednjevjekovne crkve Svta tri kralja, vrh Ravne gore (694m), posjet domovima Filićev dom i Pusti duh, vrh Velike pećine , te su se feratom – putem klinova i sajli spustili sa vrha visokog 680 m.


Frankopani su naišli na veliku gostoljubivost i pomoć lokalnog društva Ivančica iz Ivanca, i opet kao i do sad svesrdnu pomoć Općine Andrijaševci.

   

I dalje, svi koji žele putovati s planinarskim društvom “Frankopan”, mogu se javiti predsjednici društva Dragici Šibenik na broj 0995161427, ili putem FB stranice ili profila društva.