Kadeti GK Hrvatski sokol Vinkovci treći na PH u obaveznom C programu

0
229

                                  Kadeti treći u Hrvatskoj

Na 30. ekipnom, višebojskom i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici – apsolutni program, 20. Završnici kupa Hrvatske u slobodnom programu i 17. Završnici kupa Hrvatske u obaveznom programu., od 29. do 31. 10. 2021. u organizaciji GD „Osijek-žito“, održanom u dvorani Gradski vrt u Osijeku, Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci predstavljali su 1 gimnastičarka i 3 gimnastičara u obaveznom, te 1 gimnastičar u univerzalnom programu.

U univerzalnoj kategoriji starijih dječaka Vinkovčanin  Martin Klinec bio je 20. u konkurenciji 22 gimnastičara. 

U obaveznom programu, momčad kadeta – Luka Krmek, Roko Maslać i Patrik Kordić osvojili su 3. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Patrik Kordić osvojio je 9., Roko Maslać 15., a Luka Krmek 21. mjesto u konkurenciji 21 gimnastičara.


U kategoriji mlađih kadetkinja nastupila je Marta Šimunović, te zauzela 29. mjesto u konkurenciji 38 gimnastičarki.


 

Uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek, a uz gimnastičarke trenerica Dunja Perica. Marko Simon i Željko Iveljić bili su naši predstavnici suci.

Nemaju svi natjecatelji, koji su izborili pravo nastupa na ovom natjecanju, jednake uvjete treniranja, ne samo sada u ovoj situaciji, to je potpuno jasno, ali ipak je naš klub jedan od nekolicine klubova u Hrvatskoj koji nemaju svoju dvoranu, nego koriste prostor školske dvorane, u kojoj nam je dobar dio godine bilo onemogućeno trenirati, pa su gimnastičarke, i to samo natjecateljke, trenirale vani na dječjem igralištu.

U ovakvoj situaciji nismo niti mogli očekivati sjajne rezultate.

Plasman ovih pet gimnastičara na završnicu u Osijeku dokaz je talenta i upornosti naših gimnastičara, kao i njihovih trenera, jer svi skupa ne želimo dozvoliti da nam motivacija i entuzijazam ostanu sakriveni pod maskama poručila je iz GK “Hrvatski sokol” Magdalena Mijaković Alozieuwa.