Kako postati policajac/policajka?

0

Fotografije: PU vukovarsko-srijemska

Sve potrebne informacije možete pronaći na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, kao i na našim društvenim mrežama.

Danas je u sklopu promocije kampanje „Postani policajac/policajka“, održano predavanje u srednjoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima, a nositelj kampanje je Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik”.

Policijske službenice za prevenciju Policijske uprave vukovarsko-srijemske održale su predavanja učenicima i predstavili sadržaj kampanje te odgovorile na mnogobrojna pitanja od kojih je jedno „Kako postati policajac/policajka?“.

Aktivnosti se provode s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.

Učenicima su prikazani filmovi i drugi promotivni materijali te su upoznati da sve objave vezane uz kampanju mogu pratiti na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, kao i na našim društvenim mrežama.

Uz  kampanju “Postani policajac/policajka” učenicima su u sklopu projekta “Zdrav za 5” prenijete i informacije o prevencije ovisnosti s naglaskom na prevenciju zlouporabe droga.