Grad objavio natječaj za prodaju Cibalije!

0

Na službenim stranicama Grada Vinkovaca objavljen je Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Cibalia. Predmet ovog poziva je prodaja 62.963 dionice Hrvatskog nogometnog kluba Cibalia Vinkovci š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca, nominalne vrijednosti 6.296.300,00 kuna, a što iznosi 52,00029 % temeljnog kapitala, putem javnog prikupljanja ponuda, bez isticanja početne cijene.

Kako je naglasio gradonačelnik Ivan Bosančić, objavljen je natječaj za prodaju klupskih dionica koje su u vlasništvu Grada Vinkovaca, a na koji će se moći javiti svi potencijalni investitori.

“Imali smo jedan upit i zato idemo s natječajem kako bi se investitor mogao javiti i preuzeti dionice Cibalije, a nadamo se i preuzeti obvezu za sportski uspjeh i napredak Cibalije, jer to je u konačnici i cilj. Natječaj smo “izbrusili” još davno jer se na određen način želimo zaštititi. Nijedan investitor neće se moći igrati s Cibalijom, morat će investirati, stvarati snažniji i bolji klub, kako u smislu financija tako i u sportskom”, istaknuo je Bosančić.

Grad dakle prodaje svoj udio od 52% dionica Cibalije, u posljednje vrijeme se pričalo o interesu određene grupacije, a s obzirom da u javnom pozivu stoji da se traži garancija u iznosu od 5 milijuna kuna odnosno 663 614 eura za „ispunjenje obveza iz Pisma namjere”, prilično je jasno da je tu stvar uglavnom dogovorena i da će Cibalia uskoro imati novog većinskog vlasnika. Nadamo se uspješnog, ambicioznog i solventnog, spremnog pokrpati rupe, investirati u momčad i školu nogometa, a onda dugoročno sposobnog neiscrpni talent koji prolazi kroz školu pretvoriti u kvalitetne transfere koji bi klub učinili samoodrživim.

Javni poziv i natječaj možete pročitati OVDJE