Grad objavio natječaj za prodaju Cibalije!

0
253

Na službenim stranicama Grada Vinkovaca objavljen je Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Cibalia. Predmet ovog poziva je prodaja 62.963 dionice Hrvatskog nogometnog kluba Cibalia Vinkovci š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca, nominalne vrijednosti 6.296.300,00 kuna, a što iznosi 52,00029 % temeljnog kapitala, putem javnog prikupljanja ponuda, bez isticanja početne cijene.

Kako je naglasio gradonačelnik Ivan Bosančić, objavljen je natječaj za prodaju klupskih dionica koje su u vlasništvu Grada Vinkovaca, a na koji će se moći javiti svi potencijalni investitori.

“Imali smo jedan upit i zato idemo s natječajem kako bi se investitor mogao javiti i preuzeti dionice Cibalije, a nadamo se i preuzeti obvezu za sportski uspjeh i napredak Cibalije, jer to je u konačnici i cilj. Natječaj smo “izbrusili” još davno jer se na određen način želimo zaštititi. Nijedan investitor neće se moći igrati s Cibalijom, morat će investirati, stvarati snažniji i bolji klub, kako u smislu financija tako i u sportskom”, istaknuo je Bosančić.

Grad dakle prodaje svoj udio od 52% dionica Cibalije, u posljednje vrijeme se pričalo o interesu određene grupacije, a s obzirom da u javnom pozivu stoji da se traži garancija u iznosu od 5 milijuna kuna odnosno 663 614 eura za „ispunjenje obveza iz Pisma namjere”, prilično je jasno da je tu stvar uglavnom dogovorena i da će Cibalia uskoro imati novog većinskog vlasnika. Nadamo se uspješnog, ambicioznog i solventnog, spremnog pokrpati rupe, investirati u momčad i školu nogometa, a onda dugoročno sposobnog neiscrpni talent koji prolazi kroz školu pretvoriti u kvalitetne transfere koji bi klub učinili samoodrživim.

Javni poziv i natječaj možete pročitati OVDJE