Kakvo nas vrijeme očekuje ovog vikenda, Meterologinja upozorava da na jednu pojavu treba pripaziti

0
176

Sivo i kišovito vrijeme nastavit će se i u subotu ujutro, a onda slijedi razvedravanje. Više donosi meteorologinja Ana Bago Tomac.

Pred nama je razdoblje kad su jutra hladna, ali tijekom dana bude ugodno i toplije.

U većini krajeva subotnje jutro bit će oblačno i kišovito, a smanjenje naoblake počet će već u jutarnjim satima na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre.

U unutrašnjosti će još puhati umjereni sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena do jaka bura, dok će samo na krajnjem jugu zapuhati umjereno jugo.

središnjoj će se Hrvatskoj od sredine dana smanjivati naoblaka pa će kasnije poslijepodne biti i sunčanih razdoblja. Sredinom dana bit će oko 13 stupnjeva Celzijevih, ali navečer će biti osjetno zahladnjenje i past će temperature.

Manje oblaka očekuje se poslijepodne i na istoku zemlje. Bit će sunčanih razdoblja kasnije poslijepodne, a puhat će slab do umjeren sjeverac. Najviša dnevna temperatura oko kretat će se oko 12 Celzijevih stupnjeva, a navečer će biti osjetno hladnije.

Najprije će se razvedriti na sjevernom dijelu Jadrana, a kasnije poslijepodne i u gorskoj Hrvatskoj. Puhat će uglavnom umjerena, a samo u podvelebitskom dijelu jaka bura.

Bura će se proširiti i na sjevernu Dalmaciju, dok će na krajnjem jugu i dalje puhati umjereno jugo. Tijekom dana će vrijeme ostati nestabilno, a povremeno će biti lokalnih grmljavinskih pljuskova, moguće i jačih.

Sljedećih dana vrijeme će biti stabilnije i mirnije. Bit će i bez kiše, ali često uz jutarnju maglu i mraz.

Na Jadranu će sunčano biti sve do utorka kad će s jugozapada pristizati novi oblaci. U nedjelju će zapuhati jaka bura s olujnim udarima koja će oslabjeti u ponedjeljak.