Kod 56-godišnjeg vozača bicikla zabilježena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,96 g/kg 

0

Fotografija: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 17. do 19. ožujka 2023. godine, na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (auto-cesta A3, cesta Vinkovci-Ivankovo, Vinkovci-2, Sotin, Privlaka, MCGP Bajakovo, Otok, Nuštar) i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, o kojoj više slijedi:

U subotu, 18. ožujka, oko 15,20 sati, 72-godišnjak iz Županje, upravljao je biciklom, krećući se kolnikom Strossmayerove ulice u Županji. U jednom trenutku, uslijed nepropisnog prestrojavanja u drugu prometnu traku, došlo je do udara u osobni automobil kojim je upravljao 19-godišnjak iz  Županje. Uslijed udara i pada na kolnik, 72-godišnjak je lakše ozlijeđen.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu.

Najveća koncentracija od 1,96 g/kg zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača bicikla, zatečenog subotu, 18. ožujka, oko 20,50 sati, u Iloku, u Zagrebačkoj ulici.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, dva vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 94 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.