RIJEKA: VPK na Grand Prix Victoria, Jurica Dragun među top 30. plivača

0
99

RIJEKA: 14. Grand Prix Victoria-Primorje međunarodni miting je natjecanje koje je okupilo  više od 700 plivača i plivačica iz 70 domaćih i inozemnih klubova ,a održalo se 18. i 19. ožujka 2023. godine  u Rijeci na bazenu Kantrida.

Jurica Dragun bio je jedini predstavnik Vinkovačkog plivačkog kluba u konkurenciji plivača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Ukrajine te Bosne i Hercegovine.

Nastupio je na 50, 100 i 200 metara prsnom tehnikom gdje je konkurirao najboljim hrvatskim plivačima, ali i velikom broju stranih te stekao nova velika iskustva. Iako je posljednja dva vikenda proveo plivajući na prestižnim natjecanjima, i ovaj vikend isplivao je svoje osobne rekorde. Sa svojim prijavljenim vremenima bio je kvalificiran u 3 najbrže grupe (top 30 plivača) u prijepodnevnom kvalifikacijskom dijelom natjecanja iz kojih se uspješno plasirao u popodnevne B finalne trke. 

U svojoj kategoriji zauzeo je 9. mjesto na 100 i 200 metara prsno, te  13. mjesto na 50 metara prsno. U pratnji trenera Josipa Gajčevića,  Jurica je ponovno potvrdio svoju kvalitetu i izvrsnost predanom treniranju i odlučnosti da svakim danom bude sve brži, veći i jači kazao je trener Gajčević.

Posebno hvala našem Ivanu Erešu @the_barz_calisthenics koji prati događanja u klubu i podupire naše plivače!

Budi velik, budi jak, budi VPK!