Kod Ilače pronađena avionska bomba iz Drugog svjetskog rata

0
68

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane da oružje i eksplozivna sredstva bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.

Od 06. do 19. veljače 2023. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite  postupali su u četiri dojave o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava, kada su s raznih lokacija na siguran način izuzeli ukupno tri ručne bombe i dva stabilizatora ručnog raketnog bacača.

Tako je u subotu, 18. veljače, na polju kod Ilače, muškarac tijekom poljoprivrednih radova pronašao minsko-eksplozivnu napravu i o tome odmah izvijestio policiju.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su na mjestu događaja utvrdili kako se radi o avionskoj bombi iz Drugog svjetskog rata koju su, temeljem prethodno izrađenog elaborata o uništenju, kontroliranom eksplozijom uništili.

Pozivamo i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto doći te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način.