Ostavio otključan automobil na 15 minuta i ostao bez novčanika

0
90

Fotografija:  ilustracija

PU vukovarsko-srijemska savjetujemo građane da svoje automobile zaključavaju te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete.

Oštećeni 73-godišnji hrvatski državljanin je jučer, 20. veljače, policijskim službenicima Policijske postaje Vinkovci prijavio kako mu je 17. veljače u ulici Kneza Domagoja u Vinkovcima, iz njegovog automobila, koji je samo petnaestak minuta bio parkiran i bez njegove nazočnosti, ukraden novčanik u kojem su bili njegovi osobni dokumenti, bankovne kartice i druge vrijednosti, jer je nepoznati počinitelj iskoristio njegov neotključan automobil i vidno istaknut novčanik na instrument konzoli automobila.

Za počiniteljem tragamo, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti ćemo odgovarajuću kaznenu prijavu.

Nažalost i u ovom događaju oštećeni trpi materijalnu štetu te vas stoga savjetujemo o slijedećem:

Kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtva provala i krađa iz osobnih automobila, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore, zaključavaju, te da u automobilima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike, ključeve za pogon automobila i sl.) i na taj način izbjegnu mogućnost provaljivanja i krađe iz svojih automobila i stambenih objekata. Vrijedne stvari uvijek ponesite sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

Također, ako spremate stvari u prtljažnik automobila – možda vas netko promatra, alarm u automobilu može spriječiti provalu i pazite gdje parkirate vozilo.

Provalu u automobil uvijek što žurnije prijavite policiji kako bi se brzo pronašli provalnik i otuđeni predmeti.