Kilometarske kolone u smjeru graničnih prijelaza Bajakovo i Tovarnik

0
PU vukovarsko-srijemska poziva sve sudionike u prometu na cestovnim dionicama prema graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik na strpljenje i dodatan oprez te poštivanje uputa policijskih službenika.

U protekla 24 sata, 31. siječnja/1. veljače, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske nisu zabilježene prometne nesreće.

Uoči proteklog vikenda redarstvene vlasti Republike Srbije najavile su otežan promet teretnih vozila preko graničnih prijelaza sa Srbijom.

Od vikenda pa do danas povećalo se vrijeme čekanja teretnih automobila na izlasku iz Hrvatske u Srbiju na graničnim prijelazima Tovarnik i Bajakovo.

Jutros u 7 sati kolona na autocesti A-3 u smjeru graničnog prijelaza Bajakovo bila je 10 km, dok je na državnoj cesti DC-46 u smjeru graničnog prijelaza Tovarnik kolona teretnih vozila duga 7,5 km.

Kako je začelje potonje kolone u smjeru graničnog prijelaza Tovarnik između naselja Orolik i Banovci, policijski službenici upravljaju prometom i zaustavljaju teretne automobile izvan naselja kako bi osigurali što bolju protočnost i sigurnost svih sudionika u prometu.

Pozivamo sve sudionike u prometu na spomenutim dionicama na strpljenje i dodatan oprez te poštivanje uputa policijskih službenika.