Konjički klub “Maestoso” uspješan na Croatia kupu u Đakovu

0

Foto: Matej Lucić 

“ZAVRŠIO CROATIA KUP ZA 2024. GODINU

Proteklog vikenda održano je zaprežno konjičko natjecanje u Državnoj ergeli lipicanaca u Đakovu u sklopu 58. Đakovačkih vezova.

U subotu, 6.7., već tradicionalno na rasporedu su bile utakmice „Nagrada Ergele Đakovo“, a u nedjelju 3. (finalno) kolo Croatia kupa za jednoprege i dvoprege,

Konjički klub „Maestoso“ zabilježio je ovoga puta 4 starta. Filip Nikolić zauzeo je 3. mjesto u utakmici „Nagrada Ergele Đakovo“ u jednopregu, dok je Danko Drobnjak zauzeo 4. mjesto u istoj utakmici, ali u konkurenciji dvoprega.

Što se tiče Croatia kupa, Andrea Matković, vozačica iz Pleternice, koja nastupa za Konjički klub „Maestoso“ zauzela je 3. mjesto, što joj je donijelo i 3. mjesto u ukupnom plasmanu u Croatia kupu za jednoprege za 2024. godinu.

Naš drugi predstavnik u Đakovu, Filip Nikolić, je nažalost, zbog pogreške eliminiran.

Ovoga puta čestitamo svima koji su uzeli učešće u ovom dijelu službenog konjičkog programa u okviru Hrvatskog konjičkog saveza, a naravno posebne čestitke plasiranima. Također, zaključujemo kako naša očekivanja nisu u potpunosti ispunjena ovim plasmanima, ali se nadamo boljem rezultatu s više plasiranih vozača sljedeće godine budući da Konjički klub „Maestoso“ ima čak 11 službenih vozača, od toga 9 licenciranih.  

Sljedeći sportski izazov jer pred nama već nadolazećeg vikenda, a to je već najavljeno 2. kolo Prvenstva Hrvatske koje će biti održano od 11. do 14. 7. u Feričancima, uz međunarodni zaprežni CAI turnir  i  Balkansko prvenstvo.”

Foto: Matej Lucić