Očevidom je utvrđeno kako je motociklist stradao zbog naglog povećanja brzine i gubljenje kontrole nad motociklom

0

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Očevidom je utvrđeno kako je 20-godišnjak uzrokovao prometnu nesreću nepoštivanjem prometnih propisa opisanih u članku 52. stavku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, 5. srpnja oko 20,23 sati, upravljajući motociklom marke Kawasaki vinkovačkih registracijskih oznaka kolnikom ulice Alojzija Stepinca u Vinkovcima iz smjera Jarmine u smjeru Ljeskovačke ulice, 20-godišnjak je naglo povećao brzinu kretanja motocikla, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, uslijed čega je izgubio kontrolu nad motociklom te sletio u cestovni kanal, gdje je tijelom udario u tlo i smrtno stradao.

Tijelo stradalog prevezeno je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi provođenja obdukcije.

Promet je navedenom dionicom ceste bio zatvoren do 0,30 sati 6. srpnja.

O svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Nepropisna ili neprilagođena brzina te precjenjivanje svojih vozačkih sposobnosti ubrajaju se u najčešće greške vozača motocikala i mopeda zbog kojih stradavaju u prometu. Ponovno upozoravamo vozače motocikala i mopeda da se, u cilju vlastite sigurnosti, pridržavaju prometnih propisa” poruka je PU Vukovarsko-srijemske.