Krunoslav Kićo Slabinac dobit će svoj trg u Osijeku?

0

Osječanin, saborski zastupnik, Ivan Radić na svojoj Facebook stranici osvrnuo se na nedavno preminulog, legendarnog Kiću Slabinca, te u dužem postu predložio da plato između Eurodoma i Kulturnog centra nosi Kićino ime, odnosno da to bude ‘Kićin trg’. Naravno potrebno je da taj prijedlog prođe proceduru.

Objavu prenosimo u cijelosti..
“Otišao je čovjek čija pjesma je obilježila živote Osječana svih generacija, doslovno od rođenja do ukopa. Više ili manje slušali su ga ljubitelji svih žanrova od onih koji vole tamburicu, pop ili rock.

Čitam rasprave ovih dana o tome kakav je bio privatno. Naravno da ima različitih mišljenja, kao na koncu i o svakome od nas. Ipak vjerujem da oko jednog možemo biti suglasni: radi se o jedinstvenom umjetniku koji je pronio tamburicu i Slavoniju svijetom uvijek ponosno ističući da je Osječanin.

On je naš Oliver, naš Arsen, naš Mišo, možda i više. Toliko poseban i duboko urezan u identitet svakog tko se ovdje rodi. Njegova glazba je trajna vrijednost kojom se moramo ponositi, koju moramo obilježavati i više nego smo to radili dok je Kićo bio živ.

Obveza Grada Osijeka, ali ja bih rekao prilika za Grad je za početak jednom godišnje organizirati koncert u čast njegovoj glazbi, a taj događaj bi mogao postati centralno mjesto na kojem će se kao što je to bilo gdje god je Kićo nastupao, slaviti Slavonija i tamburica, no ovaj put u najvećem slavonskom gradu i na najvišoj razini.

Ako znamo da je on je karijeru lansirao u legendarnom Radnjaku o kojem smo mi mlađi mogli samo slušati, a da se tu danas nalazi i Osječki kulturni centar, onda je to prilika da možda baš taj kultni prostor ponovno zaživi u punom smislu.

Bit ću slobodan reći da bih rado predložio i da se taj plato, taj Trg nazove njegovim imenom. Naravno potrebno je da taj prijedlog prođe proceduru, ali i rado bih čuo što o tome misle građani.”

Izvor:  osijek 031