Kvalitetna voda za Đuriće i Račinovce

0

Kreće izgradnja dionice regionalnog vodovoda vodosprema/crpna stanica (VS/CS) Drenovci – Gunja/istok – Đurići. Rezultat je to ugovora koji je direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. Ivan Rimac potpisao u Osijeku 5. lipnja s direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem. Investicija je vrijedna 4,4 milijuna kuna, s 80 posto radove financiraju Hrvatske vode, a ostatak sredstava osigurat će partneri na projektu. Projektom je predviđena izgradnja vodoopskrbnih cjevovoda u dužini 8.580 m i proširenje distribucijskog područja vodoopskrbnog sustava Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije na naselja Đurići i Račinovci.

Ivan Rimac izrazio je zadovoljstvo jer se nastavljaju radovi na izgradnji regionalnog vodovoda u Cvelferiji budući da tamo još uvijek nije riješena opskrba svih naselja vodom iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima. „Drago mi je da kreće realizacija ovog projekta koji omogućiti poboljšanje kvalitete vodne usluge u ova dva naselja koja će po završetku radova dobiti kvalitetnu, pitku vodu iz regionalnog vodovoda“, kaže Rimac i dodaje da će se izgradnjom ovog cjevovoda i priključaka trajno riješiti pitanje vodoopskrbe naselja Đurići i Račinovci kvalitetnom vodom, uz povoljan režim tlakova u svim uvjetima potrošnje.

Radove izvodi zajednica ponuditelja Vodoprivreda Vinkovci d.d. Vinkovci, AMM d.o.o. Vinkovci i Izgradnja–VVK d.o.o. Vinkovci dok je nadzor nad radovima povjeren tvrtki Sedra Consulting d.o.o. Zagreb. Planirani rok za završetak radova je godinu dana no završetak radova ovisit će, osim o osiguranim sredstvima i o epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj koronavirusom.

Autor: VVK