Utorak, 28 rujna, 2021
16.1 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaMedvjed dolutao u Zagorje, lupio ga auto pa pobjegao, Sad ga svi...

Medvjed dolutao u Zagorje, lupio ga auto pa pobjegao, Sad ga svi traže.

Medvjed u Zagorju nije viđen desecima godina, pa vozaču koji je na njega autom naletio kraj Maclja nitko nije vjerovao. Sad ga svi traže.

Vozač auta iz Zagorja šokirao se kad je prošlog ponedjeljka kraj Đurmanca autom udario medvjeda. Zvijer je ustala, stresla prašinu i pobjegla u šumu. Kad je nazvao policiju, gotovo nitko mu nije vjerovao jer medvjeda na tom području nije bilo barem 100 godina.

Na očevid su došli policajci i članovi Lovačkog društva Macelj Đurmanec te su izuzeli dio dlake s auta i izmet. Poslali su to na vještačenje na Veterinarski fakultet u Zagrebu, s kojeg su nam potvrdili da je zaista bila riječ o medvjedu.
– Prema dlaci smo potvrdili da je životinja medvjed. Ja ne pamtim kad je u Zagorju viđena ta životinja, no nije neobično da mladi mužjaci lutaju u potrazi za novim područjem – rekao nam je Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta.

Nije isključio mogućnost da je medvjed dolutao onamo iz Slovenije jer nedaleko od Maclja, u mjestu Čermožiše, u noći na srijedu lovac ustrijelio trogodišnjeg medvjeda. Upucao ga je nakon što ga je iznenadio u lovu te je o svemu obavijestio lovačku inspekciju.
– Još traje DNK analiza, koja će pokazati je li medvjed ustrijeljen u Sloveniji isti onaj koji je udaren u Zagorju – rekao je Reljić.
Kako neslužbeno doznajemo na slovenskoj strani, na lešini medvjeda nisu našli tragove udarca automobila, pa je moguće kako ozlijeđeni medvjed i dalje luta Zagorjem.

24sata


A njegov “rođak” iz Gorskoga kotara nije imao sreće kad ga je 21. travnja kraj Križišća na autocesti A7 udarilo vozilo. Uspavali su ga da bi ga prevezli do Veterinarske postaje Delnice. Uginuo je putem zbog unutarnjega krvarenja i slomljene zdjelice.

 

Izvor: 24 sata hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.