Petak, 1 srpnja, 2022
35 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaMinistrica Tramišak i župan Dekanić razgovarali o povlačenja EU sredstava s ciljem...

Ministrica Tramišak i župan Dekanić razgovarali o povlačenja EU sredstava s ciljem ravnomjernog razvoja VSŽ.

VINKOVCI- Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak predstavila je u Vinkovcima prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2021. – 2027., a prije toga odvojeno se susrela s vukovarsko-srijemskim županom Damirom Dekanićem i gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem.

  • Raduje me što su krenuli prvi pozivi za programsko razdoblje 2021. – 2027. i to upravo od ovih programa koji se događaju na razini Europske unije. Uz sva ostala sredstva, imamo priliku iskoristiti i ova sredstva koja se direktno upravljaju od EU-a. To su transnacionalni i međuregionalni programi, a koristimo i pogranične programe, koje dobro znamo. Dobro su znani programi prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije, BiH i Crne Gore. U novom razdoblju imamo puno više sredstava na raspolaganju za ove programe. Svi projekti koji se budu pripremali u suradnji s drugim državama morat će pratiti osnove europske politike, a to su zelena, pametna, kvalitetnije povezana Europa, održivi rast i razvoj, inovativnost i konkurentnost poduzetnika. Upravo zbog tih prilika i mogućnosti te pripreme kvalitetnih projekata iz ove županije došli smo ovamo – rekla je ministrica Nataša Tramišak i navela sve mogućnosti i novine finaciranja iz fondova EU-a.


Župan Damir Dekanić istaknuo je kako je najvažnije da budemo pravovremeno informirani o svemu što se događa, a za to je najbolje kada možemo novosti doznati od ministrice, koja vodi taj resor.


M.K.glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije