Četvrtak, 29 rujna, 2022
14 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaMISA POLNOĆKA U VINKOVCIMA - Nađ: Darujte svima ljubav

MISA POLNOĆKA U VINKOVCIMA – Nađ: Darujte svima ljubav

Foto: Gordan Panić

VINKOVCI – Misu polnoćku u središnjoj vinkovačkoj župi sv. Euzebija i Poliona predvodio je župni vikar vlč.Božidar Nađ.

  • Kao i svakog Božića mnogi su u blagdanskom  raspoloženju koje podrazumjeva puno blještavila, sreće. Onda mnogi koji se tako ne osjećaju, kažu, kao da mi nije Božić. Međutim Bog se utjelovio i postao čovjekom baš za svakog čovjeka, i za onoga koji se danas raduje i za onoga koji je manje radostan, koji je tužan. Došao je i želio je biti blizu svim našim ljudskim situacijama i to je Božić, utjelovljenje Božjeg Sina, Božja blizina, svima nama, kako god se osjećali. Došao je i onima koji pjevaju i onima koji tuguju, došao je biti nam svima blizu, rekao je Damir Stanić,  župnik u župi sv.Euzebija i Poliona.

U propovijedi vlč. Božidar Nađ istaknuo je kako zahvaljujući Isusu Kristu, možemo reći – Bog je s nama.

– Badnja je večer, prvo slavlje Kristova rođenja. Slavlje koje nam je možda i najdraže u cijeloj godini, a u skladu s tim i misna čitanja su vrlo svečana. Kada si budete međusobno čestitali uživo ili preko telefona, prije svega darujte svima ljubav. Neka vaša obitelj, rodbina, prijatelji osjete da ih volite. Upravo zbog te ljubavi koju ćete im pružiti svi će osjetiti okus raja u kojem nas čeka naš novorođeni kralj. Neka vas sve skupa Bog blagoslovi, a njegova milost neka nas stalno prati, rekao je vlč. Božidar Nađ.

 

Udruga ‘‘Vinkovački šokački rodovi’ i ove godine na misu polnoćku došla je odjevena u tradicijsko ruvo.

– Koristim prigodu svim žiteljima Vinkovaca i naše županije, svim katolicima, čestitati, sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu i sretnu 2022. godinu, rekao je Damir Bošnjaković, član Udruge ”Vinkovački šokački rodovi“.

Euharistijsko slavlje pjevanjem je uveličao domaći Mješoviti pjevački zbor ”Sv. Cecilija“ uz orguljsku pratnju voditeljice Zbora Dubravke Vukovarac.

Mario Kokaj-glas slavonije

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije