Mlađe juniorke brončane, mlađi juniori zlatni  u 3. i 2. kolu kvalifikacija za prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici 

0

U organizaciji GD „Hrvatski sokol“ Valpovo, u subotu 18. 5. 2024. održano je 2. kolo kvalifikacija za Kup Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske u univerzalnom, obaveznom i slobodnom programu regije Istok u muškoj sportskoj gimnastici. 

Ukupno je nastupilo 18 gimnastičara iz 5 klubova –  iz Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK „Inova-gim” Osijek, GD “Hrvatski sokol” Valpovo, GK “Fit” Đakovo i GK “Hrvatski sokol” Vinkovci. U kategoriji univerzalnog programa imali smo predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji. Jan Rendulić bio je naš najmlađi predstavnik. U kategoriji mlađih dječaka osvojio je na svom prvom natjecanju drugo mjesto. Stariji dječaci Andrija Petrina i Lovro Ramljak bili su  4. i 5. u konkurenciji 5 gimnastičara.  

U obaveznom programu, u kategoriji kadeta nastupio je samo Vinkovčanin Ivan Podhorski i osvojio 1. mjesto. U konkurenciji mlađih juniora obaveznog programa ekipno su Vinkovčani Roko Maslać, Patrik Kordić i Luka Krmek osvojili 1. mjesto, dok su najbolji pojedinci bili Patrik Kordić i Roko Maslać na 1. i 3. mjestu. Luka Krmek bio je 4. 

Na natjecanju je sudio naš sudac Marko Simon, a uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek. 

Djevojke su također u subotu nastupile na natjecanju u Požegi. U organizaciji GD „Hrvatski sokol“ Požega održano je 3. kolo kvalifikacija za Kup Hrvatske i Prvenstvo Hrvatske u Obaveznom programu regije Istok u ženkoj sportskoj gimnastici. 

Na natjecanju su nastupile ukupno 163 gimnastičarke iz 9 klubova – iz Slavonskog Broda, Osijeka – GK „Inova-gim” Osijek  i GD „Osijek-Žito”, Đakova, Valpova, Belog Manastira, Požege, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.  

U kategoriji kadetkinja obaveznog programa GK „Hrvatski sokol” Vinkovci nastupio je s 3 gimnastičarke u pojedinačnoj konkurenciji, kojima je to bio prvi nastup u ovoj kategoriji. Najbolje se plasirala Klara Bošnjaković osvojivši 30. mjesto, Rita Pranjković bila je 31., a Nika Ripić 33. u konkurenciji 33 gimnastičarke.  

U kategoriji mlađih juniorki nastupilo je 7 ekipa i ukupno 39 gimnastičarki. Vinkovčanke su ekipno bile odlične treće, a u pojedinačnoj konkurenciji Ena Ivančić bila je 9., Marta Šimunović 11., Iva Matanović 16. i Paula Kovačević  17.   

U konkurenciji juniorki Vinkovčanka Ana Škripač osvojila je 11. mjesto u konkurenciji 20 gimnastičarki. 

Uz gimnastičarke je na natjecanju bila trenerica Vukosava Lozanović, a sudila je i sutkinja Dunja Perica.