Mlađe juniorke srebrne, mlađi juniori zlatni

0

u 5. kolu kvalifikacija za prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici

GD „Osijek-Žito” bio je domaćin u subotu, 28.10. 2022. 5. kola (posljednjeg kola ove godine) Kvalifikacija za KUP i prvenstvo Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici – obavezni, slobodni i univerzalni program, regija Istok.

 U ženskoj konkurenciji na natjecanju je nastupilo ukupno 72 gimnastičarke iz 7 klubova – iz Slavonskog Broda, GD „Osijek-Žito”, Valpova, Belog Manastira, Požege, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

U kategoriji mlađih kadetkinja obaveznog programa GK „Hrvatski sokol” Vinkovci nastupio je s 3 gimnastičarke u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolje se plasirala Klara Bošnjaković osvojivši 7. mjesto, Iskra Perunski bila je 10., a Emilii Rajčanji 17. u konkurenciji 19 gimnastičarki.

U kategoriji mlađih juniorki nastupile su 2 ekipe i ukupno 15 gimnastičarki. Vinkovčanke su ekipno bile druge, a u pojedinačnoj konkurenciji Ena Ivančić bila je 6., Marta Šimunović 7., Paula Kovačević  10., Iva Matanović 11., Nicol Rajčanji 13., te Ana Cecelja 14.

U konkurenciji juniorki Vinkovčanke Ana Škripač i Vanessa Matanović nastupile su u pojedinačnoj konkurenciji. Ana je bila odlična i osvojila 3. mjesto i brončanu medalju, dok je Vanessa bila 5.

Uz gimnastičarke je na natjecanju bila trenerica Vukosava Lozanović, a sudila je i sutkinja Dunja Perica.

U muškoj konkurenciji ukupno je nastupilo 22 gimnastičara iz 5 klubova –  iz Osijeka – GD „Osijek-Žito” i GK „Inova-gim” Osijek, GD “Hrvatski sokol” Valpovo, GK “Sokol” Slavonski Brod i GK “Hrvatski sokol” Vinkovci. U kategoriji univerzalnog programa imali smo predstavnike u pojedinačnoj konkurenciji. Stariji dječaci Ivan Podhorski, Andrija Petrina i Lovro Ramljak bili su redom 6., 7. i 8. u konkurenciji 8 gimnastičara. U kategoriji mlađih juniora obaveznog programa ekipno su Vinkovčani Roko Maslać, Patrik Kordić i Luka Krmek osvojili 1. mjesto, dok su najbolji pojedinci bili Patrik Kordić i Roko Maslać na 1. i 3. mjestu. Luka Krmek bio je 5.

Na natjecanju je sudio naš sudac Marko Simon, a uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek.

Ova natjecanja bila su posljednja regionalna za obavezni, slobodni i univerzalni program ove godine. Slijedi pojedinačno prvenstvo Hrvatske, za koje očekujemo, nakon zbrajanja rezultata po kolima, plasiranje i naših gimnastičara.