Dvojica nezakonito posjedovala drogu, a treći omalovažavao i vrijeđao policijskog službenika

0

Fotografija: Ilustracija

Policijski službenici su drogu i tablete oduzeli, a počinitelji su prekršajnom prijavom procesuirani.

Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije – Istok su u subotu, 28. listopada u 10 sati, na državnoj cesti D-55, u nezakonitom posjedu manje količine droge zatekli 25- i 29-godišnjaka iz Šibenika.

Naime, 29-godišnjak je nezakonito posjedovao 5,6 grama amfetaminske droge („speed“) i 25 komada tableta Helex, dok je 25-godišnjak nezakonito posjedovao 1,1 gram hašiša i 0,4 grama marihuane.

Prilikom postupanja policijskih službenika prema 25- i 29-godišnjaku, pristupio je i 37-godišnjak, hrvatski državljanin s boravkom u inozemstvu, koji je vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika te nije imao kod sebe osobnu iskaznicu.

25-, 29- i 37-godišnjak su privedeni u službene prostorije i nad njima je provedeno ispitivanje prisutnosti alkohola u organizmu pri čemu smo 25-godišnjaku utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,33 g/kg, a 37-godišnjaku od 1,93 g/kg.

25-godišnjak i 37-godišnjak su smješteni u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Policijski službenici su drogu i tablete oduzeli, a počinitelji su prekršajnom prijavom procesuirani izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.