GK „Hrvatski sokol” Vinkovci: Mlađe kadetkinje i mlađe juniorke ekipno srebrne

0

U Vukovaru je u subotu, 7. listopada 2023. održano 4. kolo kvalifikacija za Kup i Prvenstvo Hrvatske, regija Istok, u ženskoj sportskoj gimnastici – obavezni program.

Na natjecanju je nastupilo ukupno 70 gimnastičarki iz 6 klubova – iz Slavonskog Broda, Valpova, Belog Manastira, Požege, Vukovara i Vinkovaca, u kategorijama djevojčica, mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i mlađih seniorki.

U kategoriji mlađih kadetkinja GK „Hrvatski sokol” Vinkovci imao je ekipu od 5 gimnastičarki, koje su ekipno osvojile 2. mjesto. Najbolja u pojedinačnoj konkurenciji bila je Iskra Perunski na 6. mjestu, Klara Bošnjaković bila je 7., Rita Pranjković 9., Nika Ripić 11. i Emili Rajčanji 15. u konkurenciji 16 gimnastičarki.

U kategoriji mlađih juniorki Vinkovčanke u sastavu Marta Šimunović, Ena Ivančić, Iva Matanović, Nikolina Dakić, Nicol Rajčanji, Nina Cecelja i Ana Cecelja ekipno su osvojile srebrnu medalju. Najbolja pojedinačno bila je Ena Ivančić na 6. mjestu, a Marta Šimunović na 7. u konkurenciji 15 gimnastičarki.

Juniorke su nastupile u pojedinačnoj konkurenciji. U konkurenciji 8 juniorki pojedinačno je  Ana Škripač bila 6., a Vanessa Matanović 7.

Uz gimnastičarke je na natjecanju bila trenerica Vukosava Lozanović, a na natjecanju je sudila i naša sutkinja Dunja Perica.