Srijeda, 26 siječnja, 2022
0.2 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaMUP-a poziva sve zainteresirane vlasnike motocikala i mopeda na besplatnu kontrolu tehničke...

MUP-a poziva sve zainteresirane vlasnike motocikala i mopeda na besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti

Foto: ilustracija

Pozivamo sve zainteresirane vlasnike motocikala i mopeda da se jave redovnim stanicama za tehnički pregled vozila gdje će im biti omogućena besplatna kontrola tehničke ispravnosti

Preventivno-sigurnosna akcija praćenja tehničke ispravnosti motocikala i mopeda pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021” provest će se u razdoblju od 3. svibnja (ponedjeljak) do 8. svibnja (subota) u svim redovnim stanicama za tehnički pregled vozila na teritoriju Republike Hrvatske.

Akcija se odvija pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, u suradnji s Hrvatskim autoklubom i Hrvatskim centrom za vozila.

Kao što svi znamo, motocikli i mopedi, kao i sva ostala vozila kategorije L, posebno su ranjiva skupina motoriziranih sudionika u prometu. Dolaskom ljepšeg vremena njihovo se sudjelovanje u cestovnom prometu svakim danom povećava, pa je ova akcija usmjerena isključivo na ovu kategoriju vozila.

Akcija ima isključivo preventivno – sigurnosni karakter, a temelji se na poticanju motociklista i motociklista da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Vlasnici vozila uključeni su u akciju dobrovoljno, a fokus je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnjacima stanice za tehnički pregled kako bi se uklonili svi utvrđeni nedostaci u vozilu.

Napominjemo da besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redoviti tehnički pregled, odnosno vozila su izuzeta od ove akcije za koju postoji zakonska obveza provođenja tehničkog pregleda i registracije u spomenutom razdoblju akcije.

Također je potrebno naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, već će ih se savjetovati kako otkloniti kvar i poslati ovlaštenom servisu.

Prvih 1.500 vozača koji će sudjelovati u akciji na poklon će dobiti sprej za podmazivanje lanca.

Slika / PU_VS / Promet / Dani TI_MM - poster 3.jpg

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.