Na Graničnom prijelazu Batina u vozilu pronađeno oko 11 kilograma heroina

0

FOTO: PU osječko-baranjska 

U prepravljenom dijelu ispod vjetrobranskog stakla pronašli 21 paket s ukupno 10,924 kilograma heroina.  

Na Granični prijelaz Batina 15 minuta nakon ponoći 20. 2. 2023. godine na ulazu u Republiku Hrvatsku, kao vozač osobnog automobila albanskih nacionalnih oznaka, doputovao je 20-godišnji državljanin Albanije.

Kako su policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir posumnjali da 20-godišnjak prevozi drogu, automobil je pregledao pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske su zajedno s policijskim službenicima Postaje granične policije Beli Manastir i ovlaštenim carinskim službenicima Službe za mobilne jedinice Osijek,a temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, obavili pretragu vozila te su u prepravljenom dijelu ispod vjetrobranskog stakla pronašli 21 paket s ukupno 10,924 kilograma heroina, što je oduzeto uz potvrdu.

Stranac je uhićen i nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.