Na graničnom prijelazu Tovarnik zaustavljena dva automobila s nepripadajućim registracijskim pločicama

0

Fotografija: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici PGP Tovarnik spriječili su dvojicu državljana Srbije da dva automobila kupljena u Norveškoj prevezu u Srbiju koristeći nepripadajuće prenosive registracijske pločice u vlasništvu mađarske tvrtke koja je prestala s radom.

U 22 sata 1. veljače na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Tovarnik kontrolirana su dva automobila marke Volkswagen Tiguan s prenosivim pločicama mađarskih registracijskih oznaka i vozači, 22- i 44-godišnjak, oba državljani Srbije.

Tijekom izlazne granične kontrole policijski službenici, u suradnji sa službenicom Frontexa, utvrdili su kako prenosive pločice na oba vozila pripadaju mađarskoj tvrtki koja više ne posluje, radi čega se više ne smiju koristiti u javnom prometu te su trebale biti vraćene nadležnom tijelu Mađarske.

Nad oba vozača provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičene osobe krajem siječnja 2023. godine na oba vozila, prethodno kupljena u Norveškoj, postavili navedene nepripadajuće registracijske pločice kako bi ih prevezli iz Norveške u Srbiju, u čemu su ih spriječili hrvatski policijski službenici.

Prenosive registracijske pločice i prometne dozvole privremeno su oduzete, a protiv obojice osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena odgovarajuća prijava izvijestili su iz PU vukovarsko-srijemske.