Vozač osobnog automobila izgubio nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal

0

Fotografija: pixabay Ilustracija

Prije uključivanja u promet na cestama, vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti te sa vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.

Tijekom vikenda, dogodilo se 9 prometnih nesreća, od čega 8 sa materijalnom štetom ( Vukovar-2, Vinkovci-2, Županja-2, Stari Mikanovci i Pačetin) te jedna sa ozlijeđenom osobom o čemu više slijedi:

U subotu, 4. veljače oko 14,15 sati na lokalnoj cesti koja povezuje Posavske Podgajce i Drenovce, 60-godišnji vozač osobnog automobila izgubio je nadzor nad vozilom, prešao sa kolnika na zemljanu bankinu i u odvodni kanal gdje dolazi do udara vozila u kosinu kanala pri čemu je 58-godišnja putnica zadobila teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 13 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,95 g/kg zabilježena je kod 46-godišnjeg vozača bicikla u Nijemcima. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za dva vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 20 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

PU vukobarsko-srijemska upozorava da prije uključivanja u promet na cestama, vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti te sa vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.