Na obali Save u Štitaru pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava

0

Galerija: PU vukovarsko-srijemska 

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva su na mjestu događaja kontroliranom eksplozijom uništili policijski službenici protueksplozijske zaštite.

Jučer navečer je građanin prijavio policiji pronalazak veće količine minsko-eksplozivnih sredstava u vodi i na obali rijeke Save na predjelu Poloji u Štitaru.

Policijski službenici PGP Županja osiguravali su mjesto pronalaska do dolaska policijskih službenika protueksplozijske zaštite.

Tijekom današnjeg jutra, policijski službenici protueksplozijske zaštite su pronašli 11 tromblonskih mina i na siguran način kontroliranom eksplozijom uništili na mjestu događaja.

PU vukovarsko-srijemska poziva i dalje sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da svoju namjeru za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te pričekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto doći te preuzeti i uništiti opasna sredstva na siguran način.

Dragovoljno predajte ilegalno oružje, eksplozivna sredstva i streljivo i učinite svoje okruženje sigurnijim!