Policija će pojačano nadzirati mjesta prebrze vožnje koja su građani posebno istaknuli na tribinama

0

Još se nisu u potpunosti slegli dojmovi nakon srijede i posljednjih ovogodišnjih tribina u vinkovačkim mjesnim odborima, a u gradskoj upravi već su poduzeli konkretne korake u rješavanju problema na koje su građani posebno upozorili gradonačelnika.

Glavna tema u gotovo svim četvrtima trenutno je prebrza vožnja gradskim ulicama odnosno divljanje automobilima neodgovornih pojedinaca. Osim neugodne buke u kasnim noćnim satima, građani su zbog ove sve učestalije pojave zabrinuti i za vlastitu sigurnost, naročito za sigurnost djece koja moraju prelaziti prometnice na putu do svojih škola. O ovom sve većem problemu, danas je gradonačelnik Ivan Bosančić na radnom sastanku razgovarao s predstavnicima Postaje prometne policije Vinkovci.

„Naglasak je bio na prevenciji i edukaciji kako bi spriječili da se takve stvari događaju. Uspornici prometa i kamere za nadzor brzine donekle pomažu, ali jednostavno ne možemo ih postaviti u svakoj ulici u gradu, nemaju sve ulice uvjete za to. Stoga smo kroz razgovor s policijom pokušali pronaći rješenje u vidu edukacija za mlade vozače te pojačane prisutnosti policijskih službenika na najugroženijim mjestima. U određenim ulicama u planu su novi uspornici, u nekima i kamere, ali u konačnici ne možemo dozvoliti da ogromna sredstva trošimo zbog pojedinaca i njihovih hirova, a ista smo mogli usmjeriti na puno važnije stvari, poput povećanja stipendija, potpora učenicima i slično“, istaknuo je gradonačelnik.

U policiji su, napominju, svjesni novog trenda kod mladih vozača koji podrazumijeva brzu vožnju, tzv. driftanje, vratolomije u kružnom toku i slično te prate određene vozače i vozačice koji ponavljaju prekršaje. Ovim putem pozivaju roditelje da razgovaraju sa svojom djecom mladima vozačima i tako pokušaju utjecati na njihovo ponašanje te poručuju kako će pojačati kontrole na onim mjestima koja su građani najčešće isticali na tribinama kao najproblematičnija.

U gradskom Upravnom odjelu komunalnog gospodarstva i uređenja grada u posljednje vrijeme bilježe preko 130 zahtjeva građana za pojačanu kontrolu na cestama, uz 24 dodatna zahtjeva koji su na tribinama predstavljeni gradonačelniku. A kada je prebrza vožnja u pitanju, najviše pritužbi odnosi se na jurnjavu u Zvonimirovoj, Hebrangovoj i Jelačićevoj ulici te na divljanje u kružnim tokovima.