Na Otočkim Virovima nabavljen električni brod za prijevoz turista

0

PROJEKT ‘’VRATA SPAČVANSKOG BAZENA’’  OTOK

U sklopu projekta ‘‘Vrata spačvanskog bazena – Izgradnja i opremanje Bioekološko edukacijskog centra Virovi‘‘, nabavljeno je plovilo za prijevoz turista. Riječ je o električnom brodu kapaciteta 50 putnika s dva motora kojim će turisti imati priliku razgledati Virove te jedna manja brodica za prijevoz 12 putnika.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić 21. listopada prošle godine potpisao je ugovor s predstavnicima tvrtke Marina d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost ugovora je 2,2 milijuna kuna s PDV-om. Ukupna vrijednost projekta koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj je 25,6 milijuna kuna. Brod je gotov i imao je probnu vožnju, no do početka stvarne plovidbe mora se prvo riješiti administracija piše glas-slavonije.hr.

Foto:Grad Otok

  • Nabava ovoga broda i jednog manjeg čamca bila je preko sredstava Europskog fonda, tako da možemo reći da maksimalno koristimo sredstva, a gradski proračun čuvamo za neke druge stvari i potrebe Grada Otoka. Grad Otok i susjedne općine planiraju već duže vrijeme napraviti nešto na Virovima i pokazati ljepotu ovoga kraja. Osmislili smo različite turističke sadržaje, kao vožnju brodom u dužini od tri kilometra, najam bicikala, kajaka, veliko dječje igralište, kao i opremljeni hotel s multimedijalnom dvoranom gdje će se moći dočarati sama priroda. Turisti koji dođu na Virove, moći će preko licenciranih turističkih vodiča dobiti uvid u sve ono što se nalazi na Otočkim Virovima – rekla je Marija Čolaković, direktorica Otočke razvojne agencije.