Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom vikenda dogodilo se 10 prometnih nesreća

0

Fotografija: Ilustracija

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda, od 19. do 21. siječnja 2024. dogodilo se 10 prometnih nesreća.

Tijekom proteklog vikenda, od 19. do 21. siječnja 2024. dogodilo se 10 prometnih nesreća,  od čega osam prometnih nesreća s materijalnom štetom (Stari Mikanovci, Rokovci, Mirkovci, Bobota, Granični prijelaz Principovac, Granični prijelaz Ilok, Vukovar, Vinkovci), jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom te jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, o čemu više slijedi:

U petak, 19. siječnja, oko 10,12 sati, 49-godišnjakinja iz Nuštra, upravljala je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice Marka Marulića u Nuštru. Dolaskom do raskrižja s Ulicom bana Jelačića, 49-godišnjakinja nije propustila osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 60-godišnjak iz Andrijaševaca te je došlo do udara u isti. U prometnoj nesreći 60-godišnjak je lakše ozlijeđen.

U nedjelju, 21. siječnja, oko 12,00 sati, u Iloku, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom o kojoj smo izvijestili.

Policijski službenici su zatekli 22 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,75 g/kg zabilježena je kod 60-godišnjeg vozača bicikla, zatečenog 21. siječnja, oko 01,00 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima.

Koncentracija od 1,64 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru, zatečenog 19. siječnja, oko 20,00 sati, u Ulici Lavoslava Ružičke, koji je upravljao vozilom unatoč poništenoj vozačkoj dozvoli. 40-godišnjak je priveden na Općinski sud u Vukovaru-Prekršajni postupak gdje je proglašen krivim te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.

Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za tri vozača osobnog automobila.

Stacionarne kamere zabilježile su 5 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (snijeg, led, mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).

Jednako tako, prije uključivanja u promet na cestama, u vrijeme nastanka zimskih uvjeta vozači su dužni odlediti stakla na vozilima radi vidljivosti, te s vozila ukloniti vodu, led i snijeg s ciljem sprječavanja nanošenja ozljeda i štete drugim sudionicima u prometu na cestama.