Policijski službenici pronašli i oduzeli jednu poluautomatsku pušku i 10 komada streljiva.

0

Fotografija: Ilustracija

PU vukovarsko-srijemska podsjeća da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i poziva građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji koja će ga na siguran način izuzeti.

U petak, 19. siječnja, policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su temeljem ishođenog sudskog naloga, obavili pretragu doma i drugih prostorija 30-godišnjaka u Starim Mikanovcima.

Pretragom su policijski službenici pronašli i oduzeli jednu poluautomatsku pušku i 10 komada streljiva.Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 30-godišnjaka će policija podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

Podsjećamo da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji koja će ga na siguran način izuzeti.


Od 12. prosinca 2023. godine do 22. siječnja 2024. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske postupali su u pet dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u šest dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici su s 11 lokacija na siguran način izuzeli ukupno sedam ručnih bombi, četiri puške, 450 grama baruta, jednu elektrodetonatorsku kapislu,  različite dijelove oružja i 609 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su preuzeli pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranili u skladište Policijske uprave do uništenja.