Na Vukovarsku adu od 1. srpnja

0

Grad Vukovar će osigurati besplatan prijevoz

Početak lipnja donio je na istoku Hrvatske povišene dnevne temperature, pa i ne čudi što Vukovarci već sada razmišljaju o početku sezone kupanja na mnogima omiljenom kupalištu – Vukovarskoj adi.

Josip Paloš, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, najavio je početak pripremnih radova za čišćenje i uređenje otoka.

– Za građane će i ove godine prijevoz biti besplatan, prema ranije sklopljenom ugovoru. Sezona kupanja počet će nakon završetka školske godine i najvjerojatnije će trajati od 1. srpnja do 1. rujna – naveo je pročelnik.

Početak sezone ovisit će ponajprije o vodostaju Dunava, jer sve dok je visok, na adi se ne može ništa raditi niti je pogodna za prihvat građana.

Prošle je godine organizirani prijevoz započeo 7. srpnja, a iz Grada su naveli kako je osiguran besplatan prijevoz za trogodišnje razdoblje (2023. – 2025.), za što je namijenio 119.250 eura. Prema ugovoru, prijevoz obavlja “Opcija B”, ukrcaj i iskrcaj izletnika je na gradskim pontonima (kod Veslačkog kluba), s tim da je posjetiteljima u pravilu prijevoz dostupan od 10 do 20 sati. Na očišćenoj i uređenoj adi, na kojoj je osigurana zaštitarska služba radi sigurnosti izletnika i održavanja reda, izletnicima je na raspolaganju niz sadržaja – tereni za odbojku na pijesku, sojenice s osvježenjem, uređene plaže, pa dugogodišnji posjetitelji uvijek ističu odličnu atmosferu, puno zabave i organizirane sadržaje za djecu koje im tijekom ljetnih vrućina nude pojedine udruge građana.

Iz Grada na početku kupališne sezone redovito upute apel izletnicima da poštuju pravila ponašanja i uvjete korištenja Vukovarske ade, koja budu istaknuta na postavljenim pločama, kako bi se očuvala ljepota ade.

Foto: Grad Vukovar

Podsjećamo kako je poznata tvrdnja Vukovaraca “tko nema Vukovarsku adu, dobro mu je i more” 2018. godine dobila specifičnu potvrdu odlične organizacije i ljepote, budući da je adu lifestyle web-portal Journal.hr uvrstio među najljepše plaže i skrivena mjesta uz jezera i rijeke.

U pojašnjenju odluke naveli su kako je posebno zanimljiva, jer se od središta Vukovara do tog lijepog mjesta može doći čamcem za samo nekoliko minuta i tako doživjeti riječnu pustolovinu koja u trenu popravlja raspoloženje, opušta i nadahnjuje.

D. Korpoš-glas slavonije hr