Najbolje ekipe kvalifikacijskih turnira u Cerni, Vukovaru, Iloku i Ivankovu plasirale su se na županijsku završnicu Coca-Cola Cupa

0

Najbolje ekipe kvalifikacijskih turnira u Cerni, Vukovaru, Iloku i Ivankovu plasirale su se na županijsku završnicu Coca-Cola Cupa

Najveći malonogometni turnir u Europi, Coca-Cola Cup odigrava se diljem Hrvatske, a prvi kvalifikacijski turniri odigrani su i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Talentirane mlade ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se sredinom srpnja održati u Splitu.

U Cerni plasman na županijsku završnicu u obje kategorije ostvarile su ekipe istog imena: MNK Vinkovci Učilište Studium, u Vukovaru su plasman na županijsku završnicu izborile ekipe Mećava (u kategoriji 2004. god. i mlađi) i Vukovarski veterani (u kategoriji 2006. god. i mlađi),  u Iloku su najbolje bile ekipe Simpsoni (2004. god. i mlađi) i Tika-Taka (2006. god. i mlađi), u Ivankovu su pobjedu odnijele ekipe Čure i Dečki (2004. god. i mlađi) i Široka Lenija (2006. godište i mlađi). Županijska završnica očekuje nas u Vinkovcima, 30. svibnja.


Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.


Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.