Nakon zimske pauze bicikli u Vinkovcima ponovno na tri postaje

0
233

VINKOVCI – Vinkovci su u prosincu prošle godine dobili sustav javnih bicikala koji čine tri postaje s ukupno 12 klasičnih i šest električnih bicikala, ali su zbog hladnog vremena bili na zimskoj pauzi. No podaci govore kako su u posljednja tri tjedna Vinkovčani prepoznali potencijal tog ekološki prihvatljivog prometala, koji pozitivno utječe i na fizičko zdravlje.

  • U dogovoru s Gradom odrađena je zimska pauza koju radi većina gradova. Zbog lošijeg vremena bicikli idu na zimsku pauzu i veliki servis. Iako je u Vinkovcima sustav nov i nije bio potreban servis, nije bilo smisla zimi, po lošem vremenu, bicikle držati na otvorenom – pojasnila je Lea Babić iz Sustava javnih bicikala Nextbike, koja je postavila stanice dodajući kako je u Vinkovcima dosad ostvareno 96 najmova, od čega 60 nakon zimske pauze.

Bicikl je omiljeno prijevozno sredstvo ljudi svih dobnih skupina i neki ga koriste rekreativno, neki da bi izbjegli prometne gužve, a neki jednostavno uživaju u svakom trenutku provedenom na biciklu. Nakon “zimskog sna” od kraja ožujka ponovno su bicikli dostupni, i to na tri frekventne lokacije – Lenije, Centar i Glavni željeznički kolodvor. Najpopularnija postaja je Glavni željeznički kolodvor, koju korisnici koriste kao dolaznu točku i nastavljaju dalje putovanje vlakom. Slijede postaje Centar i Lenije.

M.F.- glas slavonije hr