Ne nasjedajte na ponude za laku zaradu, 70-godišnjak ostao bez više tisuća eura

0

Foto: Ilustracija

Lažno se predstavio kao broker i obećao zaradu od trgovanja novcem čime je naveo oštećenog da ustupi svoje osobne i bankovne podatke te uplati novac.

U petak, 1. prosinca, 70-godišnjak je u Policijskoj postaji Vinkovci podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, koji ga je, lažno se predstavljajući kao broker i obećavajući mu zaradu od trgovanja njegovim novcem, doveo u zabludu i naveo ga da ustupi svoje osobne i bankovne podatke te uplati nekoliko tisuća eura, nakon čega je počinitelj dodatno isplatio više tisuća eura s njegovog bankovnog računa.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje, a protiv počinitelja će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Prijevara.

Na novinskim portalima, profilima na društvenim mrežama i oglasima na popularnim web-stranicama često se može naići na poveznice i komentare u kojima se „odaju tajne“ kako brzo zaraditi novac ili u kojima fizičke osobe (nerijetko osobe iz javnog života) objašnjavaju na koji način su zgrnule veliko bogatstvo ili izašle iz financijskih problema. Te su poveznice zapravo zlonamjerne ponude kojima vas prevaranti žele namamiti da im uplatite novac. Budite posebno oprezni i ne nasjedajte na ponude za lakom i jednostavnom zaradom.