Ne treba vam pećnica: Samo 10 minuta i 5 sastojaka potrebno je za pripremu prefine torte s čokoladom i keksima

0
294

Foto: Marija Herjavić Jerkić

Ova slastica koju će obožavati svi ljubitelji čokolade priprema se u jednoj posudi i začas je spremna. Poželjno je držati je nekoliko sati u hladnjaku prije posluživanja, ali ako hitno trebate ukusan desert možete je ubaciti u zamrzivač na 20-30 minuta i odmah poslužiti.

Tako brzinski i jednostavno, a tako fino! Jedna od naših omiljenih gastroblogerica, Marija Herjavić Jerkić, sa znatiželjom prati što se događa u najpoznatijoj kraljevskoj obitelji na svijetu pa je nedavno – u čast preminuloj kraljici – pripremila jedan od njezinih omiljenih kolača. Prvo smo ga i sami isprobali, a sada ga dijelimo s vama. Uživajte!

Torta s čokoladom i keksima

Sastojci:

230 g petite beurre keksa (možete koristiti i integralne)

115 g omekšalog maslaca

115 g šećera

115 g tamne čokolade

1 jaje

Dodatno:

230 g tamne čokolade za glazuru

Priprema:

Maslacem premažite i masnim papirom ili prozirnom folijom obložite okruglu posudu promjera 18-20 cm, ne mora biti pogodna za pećnicu. Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom dok se šećer ne usitni. Dodajte jaje i nastavite dalje miksati. Kad se sve lijepo pjenasto poveže, dodajte vruću otopljenu čokoladu i nastavite miksati. Na kraju umiješajte razlomljene kekse, nemojte ih previše usitniti, otprilike na veličinu badema. Dobro umiješajte da se kremom oblože svi komadići keksa. Pažljivo prebacite u posudu, pazeći da je, pogotovo dno koje će biti gornji dio torte, dobro utisnuto i da nema praznina.

Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stisne. Ohlađenu tortu preokrenite na pladanj i prelijte čokoladnom glazurom.