Nevrijeme na sjeverozapadu i istoku: srušena drveća i rasvjeta, poplavljeni podvožnjaci

0

Fito: pixabay ilustracija

Nevrijeme je noćas pogodilo sjever zemlje – varaždinsko, čakovečko i koprivničko područje. Vjetar je rušio stabla i javnu rasvjetu, poplavljeni su podvožnjaci. Varaždinci, poučeni nevremenom od prije nekoliko dana, automobile su sklonili u podzemnu garažu.

Oluja ponovno na sjeveru zemlje – vjetar u Bukovcu iščupao stablo

Snažan vjetar praćen jakom kišom i tučom veličine graška poharao je sinoć poslije 22 sata sjever Hrvatske.

HRT od građana doznaje da je najteže bilo na području Štrigove, Ludbrega i ponovno Velikog Bukovca u kojem je snažan vjetar srušio stablo kod igrališta NK Bukovčan. Kako nam javlja gledatelj, led je bio sitan, ali lijevalo je kao iz kabla, a vjetar je bio silovit te je odnio najlone s krovova ljudi koji su pokušali zaštititi kuće nakon štete koju im je nanio led veličine teniske loptice u srijedu poslijepodne.

Najnovije informacije s terena javio je novinar HRT-a Ivica Grudiček koji je razgovarao s tamošnjim mještanom Franjom Zdelarom koji je opisao kako je bilo tijekom novog nevremena.

Građanima kojima su u nevremenu prije nekoliko dana stradali krovovi kuća i koji su se zaštitili najlonima jak noćašnji vjetar potrgao je zaštitu i kuće su ponovno poplavljene. Sada se ponovno radi sanacija te se krovozi opet pokrivaju kako bi se zaštitile kuće od kiše koja će padati idućih dana.

U Ludbregu građani dojavljuju da je izgledalo kao da su se “nebo i zemlja spojili” no za sad o štetama nema informacija.

U Gornjem Međimurju je padala tuča ali još se ne zna je li što stradalo…

Varaždinci su mahnito jučer navečer posakrivali svoje automobile u podzemne garaže od straha pred tučom i novim štetama koje su mnogi pretrpjeli u srijedu. Ipak, osim snažne grmljavine i pljuskova dojava o šteti u Varaždinu nema a tuče srećom nije bilo.

Nevrijeme u Podravini: srušena drveća i rasvjeta, poplavljeni podvožnjaci

Olujno nevrijeme pogodilo je Koprivnicu i okolicu. Oko 23.30 olujni vjetar, grmljavina i snažna kiša koja se mjestimično pretvarala u tuču pogodili su Podravinu.

Olujni vjetar rušio je drveće diljem Koprivnice, a jaka kiša prometnice učinila neprohodnima, javlja Glas Podravine.

Portal navodi da je vjetar rušio drveće, ali i javnu rasvjetu.

Poplavljeni su bili i podvožnjaci, cestovni i pješački. Na teren su brzo izašle hitne službe koje su očistile prometnice.

U Koprivnici je palo 16 litara kiše po metru četvornom, a u pojedinim selima kao što je primjerice Torčec, i više.

Nevrijeme poslije ponoći zahvatilo sjeverozapadnu i istočnu Hrvatsku

Oko ponoći kratkotrajno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je sjeverozapadni dio Hrvatske – dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije (jak vjetar i obilna kiša).

Na području Bjelovara, Koprivnice i okolice te Đurđevca vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica. Bilo je povremenih prekida električne energije. JVP Čakovec je imao deset intervencija uklanjanja stabala s prometnica i ispumpavanja podrumskih prostorija.

Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje i to na području općina Vinice i Klenovnik) te ispumpavanje vode u Dubovici.

Nevrijeme je oko 3 sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske. U Virovitičko-podravskoj županiji do 4 sata vatrogasci su imali desetak intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica.

U Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina, bez ozlijeđenih osoba.

Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije.

Sve nadležne službe su na terenu ​i otklanjaju posljedice nevremena, navoci ravnateljstvo Civilne zaštite.

Izvor: HRT