NJEMAČKI INVESTITOR OTVORIO TVORNICU U VUKOVARU

0

Foto: grad Vukovar

NJEMAČKI INVESTITOR OTVORIO TVORNICU U VUKOVARU

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima posjetio je danas novoosnovanu tvrtku „Walter König“ koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova.

Foto: grad Vukovar


Tvrtka je osnovana krajem 2020. godine te trenutno zapošljavaju 13 djelatnika. Do travnja očekuju da će zapošljavati 30 djelatnika, a do kraja 2021. godine njih 50. Kompletna proizvodnja namijenjena je izvozu.

Kako kaže naš njemački investitor gospodin Dierk Mohr, u Vukovar je došao prepoznavši izvrsnu poslovnu klimu koju nudimo te je iznimno zadovoljan svojim radnicima.

„Uvidjeli smo potrebu proširiti naše poslovanje izvan Njemačke. Odlučili smo se na Vukovar zato što je u Europskoj uniji, radna snaga je dostupna i to je dobra situacija za našu tvrtku da upravo ovdje započne svoj rad. Također, imamo poticaje i jako dobar odnos i podršku od Grada Vukovara tako da nam je jako drago da smo ovdje. Već sada imamo više narudžbi nego li mogu proizvesti tako da moramo zapošljavati. Epidemija nam je napravila probleme ali se oporavljamo brže nego li smo očekivali tako da ćemo primati i radnike koje će biti potrebno prethodno obučiti“, rekao je Mohr.

Foto: grad Vukovar


U izjavi novinarima Penava je rekao kako je prije 7 godina u Gospodarskoj zoni bilo zaposleno 80 osoba, a danas gotovo 500 što je povećanje od 500%

„Ono što smo najavljivali sada se ostvaruje. 1000 novih radnih mjesta smo ostvarili, a u odnosu na siječanj 2020. imamo 153 radna mjesta više u gradu Vukovaru. I našeg novog njemačkog investitora doveli smo sami. Vukovarsko gospodarstvo raste, gospodarska zona se promijenila. Još jednom cijeloj Hrvatskoj šaljemo lijepe poruke iz Vukovara. Sve se može ako se hoće, a brojke to dokazuju“, rekao je Penava.

Još jednom cijeloj Hrvatskoj šaljemo lijepe poruke o rastu i razvoju gospodarstva iz Vukovara. Sve se može ako se hoće, a brojke to i dokazuju porucio je gradonačelnik Ivan Penava.