Obavijest: Zatvoren granični prijelaz Županja – Orašje

0

Foto: radio Orašje

PU vukovarsko-srijemska predlaže da se koriste alternativni pravci

Obavještavamo da je danas, od 10.05 sati do daljnjeg, zatvoren na bosansko-hercegovačkoj strani granični prijelaz Županja-Orašje zbog prosvjeda u Bosni i Hercegovini.

Pješaci i vozači bicikala mogu prijeći granicu.

Predlažemo da se koriste alternativni pravci izvijestila je PU vukovarsko -srijemska.

Granični prijelaz Orašje – Županja blokiran je od 10,00 sati od strane poljoprivrednika koji od jučer prosvjeduju na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla.

Udruga poljoprivrednika “Orašje” odlučila se na ovu nepopularnu mjeru jer obećane federalne potpore za pšenicu rod 2022/2023 nisu isplaćene. “Za ovogodišnji urod obećane su nam potpore od Federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 400 do 600 KM po posijanom hektru pšenice i dokle god taj novac ne bude na računima poljoprivrednika, ostajemo na prosvjedima”, kazao je predsjednik Udruge Perica Marošević. Traktori su se, s jučerašnje lokacije, premjestili neposredno pred Granični prijelaz, tako da je cesta prema Tuzli slobodna i promet se od semafora, od City centra za sva vozila odvija neometano prenosi radio Orašje. Hitni slučajevi biti će propuštani tijekom blokade Graničnog prijelaza.

Dopuna informacije
 
Od 18.30 sati granični prijelaz Županja-Orašje otvoren za sav promet.