Obilježeno 32 godine od osnutka HDZ-a za bivšu Općinu Vinkovci

0

Foto: facebook GO HDZ Vinkovci

Gradski odbor HDZ-a Vinkovci zajedno sa Županijskim odborom HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije dostojanstveno su odali počast svim utemeljiteljima, preminulim članovima Hrvatske demokratske zajednice i braniteljima.


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Vinkovcima, povodom obilježavanja 32. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Općinu Vinkovci.

“HDZ je kroz sve ovo vrijeme znao nositi odgovornost za Hrvatsku, a posebno u tim prvim trenutcima kada je bilo iznimno teško, kada je trebalo organizirati obranu Hrvatske. Ti trenutci trebaju uvijek biti posebno istaknuti u povijesti”, rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Bosančić napomenuvši kolika mu je čast biti predsjednikom, a zahvalio se i građanima koji su prepoznali njihov rad te svim hrvatskim braniteljima.

U Vinkovcima je prije 32 godine održana druga javna osnivačka skupština, što je važno istaknuti jer je u novije vrijeme moderno krivotvoriti povijest, kako Hrvatske demokratske zajednice tako i Domovinskog rata”, istaknuo je jedan od osnivača Ante Gilja.

Počast je u ime Vukovarsko – srijemske županije odao i zamjenik župana Franjo Orešković rekavši da je Hrvatska demokratska zajednica utkana u temelje stvaranja samostalne, neovisne i slobodne Republike Hrvatske i takav će i ostati.

Obzirom na epidemiološke mjere, nisu bili u mogućnosti tradicionalno obilježiti obljetnicu stvaranja Hrvatske demokratske zajednice za bivšu Općinu Vinkovci, stoga su na ovaj način iskazali zahvalnost svima onima koji su sudjelovali u stvaranju kako Hrvatske demokratske zajednice, tako i Republike Hrvatske.

Gradski odbor HDZ-a Vinkovci ovom prigodom odlučio je sredstva koja bi bila namijenjena za organizaciju Obljetnice donirati dječjem domu Sv. Ana Vinkovci u nadi da će im na ovaj način uljepšati božićne i novogodišnje blagdane.